AGURELEO Emmanouil Koumianakis NEFILTROVANÝ čerstvý řecký farmářský extra panenský olivový olej 5 l plech z první sklizně LIMITED EDITION
Popis
EXTRA PANENSKÝ OLIVOVÝ OLEJ NEFILTROVANÝ 5 l - plech
Mimořádně jemný až hedvábně krémový řecký prémiový extra panenský olivový olej z Kréty, oblasti Messara a malebé vesničky Loures. Farmář Emmanoil Koumianakis je na svou úrodu patřičně hrdý a většinu své produkce má pouze pro sebe, svou rodinu a přátele. Nám se však dostalo té pocty, že nám rodina Andreadakisů uvolnila omezené množství tohoto špičkového oleje exkluzivně pro náš řecký velkoobchod, a to pouze v limitované edici do vyprodání zásob.
OLEJ JE Z PRVNÍ SKLIZNĚ Z ŘÍJNA 2020! Jedná se o naprostou raritu a máme jej jen v omezeném množství pouze do vyprodání.
Tento olej je čistě přírodní produkt, je NEFILTROVANÝ. Dá se použít decentně i v teplé kuchyni, hodí se však především na studenou kuchyni.
100% olivy Koroneiki.
Chuť: čerstvá, pikantní, příjemně nahořklá, s intenzivním závěrem.
Vůně: ovocná až krémová, po čerstvě posečené trávě
Barva: zelená, tajuplně zastřená
SKLIZEŇ: ŘÍJEN 2020
Oblast: vesnice Loures, Messara, Kréta, Řecko. Nadmořská výška: 300m
Acidita max 0,27% (K268/K270: 0,13 (max. 0,22); K 232: 1,79 (max. 2,5); ? K: 0 (max. 0,01)
Detailní info o oblasti původu: oblast Messara je v rámci Kréty považována za mimořádně vhodnou oblast pro špičkové olivové oleje, a to především díky kombinaci nadmořské výšky (300m), geologického podloží, klimatu a výskytu endemitických bylin v olivových hájích.
ŠETRNÁ RUČNÍ SKLIZEŇ OLIV! Lisováno bezprostředně po sklizni, jen v rámci hodin.
Stáčení do 5l plechovek zajistila rodinná firma Critida.
Výběrová jakost olivového oleje získaného přímo z oliv pouze mechanickými postupy.
Skladujte v chladu a suchu, ne na přímém slunci.
Výživové údaje na 100 ml:
Energetická hodnota: 3450 kJ/824 kcal; tuky: 91.6 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 12,6 g; sacharidy: 0 g, z toho cukry: 0 g; bílkoviny: 0 g; sůl: 0 g.
Země původu: ŘECKO.
Balení v kartonu: 4 ks.
Hmotnost | 5 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.